Καραϊβική

Καραϊβική

Punta Cana (Dominican Republic) banner Beach.jpg


Ηλιοβασίλεμα στην Καραϊβική

Τα Νησιά της Καραϊβικής Θάλασσας ή Δυτικές Ινδίες είναι ένα εκτεταμένο αρχιπέλαγος στο δυτικό άκρο του Ατλαντικού Ωκεανού, μεταξύ της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Τα νησιά είναι γνωστά ως προορισμός για μήνα του μέλιτος και για συνταξιούχους. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό κινήσεις προς την κατεύθυνση του οικοτουρισμού και της τουριστικής πεζοπορίας (backpacking) έχουν αρχίσει να ανοίγουν την Καραϊβική σε πιο ανεξάρτητα ταξίδια. Με καλές καιρικές συνθήκες σε ετησία βάση (με περιστασιακή αλλά ενίοτε σοβαρή εξαίρεση την εποχή των τυφώνων στα τέλη καλοκαιριού και αρχές φθινοπώρου), με προώθηση των αεροπορικών εταιρειών από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και εκατοντάδες νησιά για εξερεύνηση, η Καραϊβική προσφέρει κάτι για όλους σχεδόν.

Χώρες και εδάφη

Κούβα, Αϊτή, Δομινικανή Δημοκρατία και Πουέρτο Ρίκο, που συχνά ομαδοποιούνται ως μεγάλες Αντίλλες, είναι μακράν τα μεγαλύτερα νησιά στην περιοχή και τα πλέον επισκέψιμα από ταξιδιώτες. Η Καραϊβική περιλαμβάνει, επίσης, το Αρχιπέλαγος Λουκάγιαν προς το βορρά, το οποίο περιλαμβάνει τις Μπαχάμες και τα Νησιά Ταρκ και Κάικος, και τις μικρότερες Αντίλλες, μια ομάδα πολύ μικρότερων νησιών στα ανατολικά.

Χάρτης της Καραϊβικής

Δυτικότερα και Νότια, υπάρχουν διάφορα λιγότερο επισκέψιμα νησιά που ανήκουν σε χώρες της Νότιας Αμερικής, της Κεντρικής Αμερικής και του Μεξικού.

Πόλεις

Άλλοι προορισμοί

This page is based on a Wikipedia article written by contributors (read/edit). Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply. Images, videos and audio are available under their respective licenses. Cover photo is available under CC BY 2.0 license.