Ιστορικά ταξίδια

Ιστορικά ταξίδια

History map banner 004.jpg


Τα Ιστορικά ταξίδια περιέχουν διάφορα είδη προορισμών, από ζωγραφιές των σπηλαίων της Λίθινης Εποχής, έως τις εγκαταστάσεις του Ψυχρού Πολέμου στα τέλη του 20ου αιώνα.

Η πρώιμη ιστορία της ζωής πάνω στη γη έχει μελετηθεί κυρίως μέσω απολιθωμάτων, δείτε το άρθρο μας σχετικά με παλαιοντολογία. Τα αρχαιότερα γνωστά απολιθώματα του γένους Homo χρονολογούνται περίπου πριν από 5 εκατομμύρια χρόνια. Το είδος μας, ο homo sapiens, πιστεύεται ότι έχει εξελιχθεί από εκατό έως διακόσιες χιλιάδες χρόνια πριν. Μερικοί homo sapiens μετανάστευσαν από την Αφρική στην Μέση Ανατολή πριν από περίπου 100.000 χρόνια και στην Ευρώπη πριν από περίπου 60.000 χρόνια

τσεκούρι Oldowan

Ήπειροι και περιοχές

Αφρική

Η Μεγάλη Ζιμπάμπουε είναι ένα δείγμα της μεγάλης αυτοκρατορίας στην νότια Αφρική.

Ανταρκτική

Ασία

Ευρώπη

Ρώμη, η αιώνια πόλη

Η Ευρώπη έχει ανασκαφεί πιο διεξοδικά από τους αρχαιολόγους σε κάθε άλλη ήπειρο. Η Νότια Ευρώπη έχει αρχαιολογικούς χώρους από την Αρχαία Ελλάδα, την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και άλλων αρχαίων πολιτισμών. Η Κεντρική Ευρώπη, ειδικότερα, είναι γεμάτη με μεσαιωνικά κάστρα και παλάτια, με Παλιές πόλεις σε ολόκληρη την ήπειρο. Η κληρονομιά της Ευρώπης όμως έχει σημαδευτεί από τον πόλεμο, ειδικά με τον Β 'Παγκοσμίος Πολέμος στην Ευρώπη. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε πολλές πόλεις κατεστραμμένες από βομβαρδισμούς εντελώς αγνώριστες, πολλοί σχεδιαστές της πόλης είδαν την ευκαιρία τους να αντικαταστήσουν τις "ντεμοντέ" παλιές πόλεις με σύγχρονη αρχιτεκτονική του 1950, μεγάλους δρόμους και άνω διαβάσεις για να κάνουν αυτά τα μέρη "κατάλληλα για το αυτοκίνητο". Αν και οι χειρότερες υπερβολές έχουν γυρίσει την πλάτη, πολλά ιστορικά κτίρια που επέζησαν τους πολέμους κατεδαφίστηκαν σε αυτή την προσπάθεια.

Ωκεανία

Βόρεια Αμερική

Νότια Αμερική

Μάτσου Πίτσου, η χαμένη πόλη των Ίνκας.

Θέματα

Τα μεγάλα έπη

Στρατιωτικός τουρισμός

Επιστημονικός τουρισμός

Πυρινικός τουρισμός

Δείτε επίσης

Create category

This page is based on a Wikipedia article written by contributors (read/edit). Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply. Images, videos and audio are available under their respective licenses. Cover photo is available under CC BY 2.0 license.